Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, a primit joi, 25 Februarie 2021, vizita unei delegații oficiale conduse de Excelența Sa, Laurence Auer, noua Ambasadoare a Franței în România.

Noua Ambasadoare a Franței în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Întâlnirea de la sediul forului administrativ județean a constituit cadrul optim pentru ca vicepreședintele Consiliului Județean să prezinte oaspeţilor cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituţiei, punând accentul pe edificarea viitorului Spital Pediatric Monobloc, primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Nu în ultimul rând, s-a discutat și despre importanța Parcurilor Industriale Tetarom și a facilităților oferite.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István: Această vizită a fost una extrem de benefică, marcând un pas înainte în relația de colaborare româno-franceză. Îmi doresc ca mesajul nostru de disponibilitate totală spre cooperare să se concretizeze în proiecte benefice și dezvoltarea unor parteneriate stabile mai ales în domeniul educațional, al cercetării și cel cultural.

De asemenea, vicepreședintele forului administrativ județean a evidențiat pe parcursul întâlnirii faptul că județul din inima Transilvaniei găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al țării, o forţă de muncă înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, puncte forte care fac Clujul să fie un județ extrem de atractiv din perspectiva potenţialilor investitori.

În final, reprezentanții celor două părți au decis să analizeze împreună ideea derulării unor parteneriate în domeniul IT, medical, al transporturilor și nu numai, manifestându-și, totodată, dorința de a intensifica relațiile de colaborare dintre județele Cluj și Allier, între care există încheiat un Protocol de Cooperare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *