Noi localități clujene racordate la rețeaua publică de apă a județului

Două noi localități clujene situate pe drumul național 1C, respectiv satele Nima și Bunești din comuna Mintiu Gherlii, urmează a fi racordate în perioada imediat următoare la rețeaua publică de apă a județului.

Acest lucru a devenit posibil ca urmare a finalizării lucrărilor ai căror beneficiari sunt Compania de Apă Someș S.A. și Consiliul Județean. Pentru darea efectivă în funcțiune mai este necesară doar realizarea ultimei tranșe de cămine de branșamente, lucrare gestionată de primăria comunei.

Clujul își consolidează cu fiecare nouă racordare sau extindere a rețelei onorantul loc I la nivel național în ceea ce privește procentul populației care beneficiază de apă potabilă și care deține toaletă sau duș în interiorul locuinței. În demersurile noastre îndreptate în acest sens am plecat întotdeauna de la premisa că racordarea la rețeaua centralizată nu mai reprezintă demult un lux ci o necesitate, un semn de normalitate și decență, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș SA a fost astfel proiectat și dimensionat astfel încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei peste 1.500 de locuitori din localitățile Nima și Bunești. Acesta include aproximativ 3.500 de metri de conducte de aducțiune, 31,5 km de rețea de distribuție, respectiv 2.500 de metri de branșamente de la conducta publică până la limita de proprietate. În plus, pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost edificate două stații de pompare de mare putere, respectiv două rezervoare de acumulare cu un volum maxim de 200 de mc, fiecare.

Cu o valoare totală de 8.503.335 lei, lucrările sunt finanțate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea finanțării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Menționăm în acest context faptul că cetățenii celor două localități situate în vecinătatea municipiului Gherla se vor putea bucura efectiv de apă la robinet în momentul în care Primăria comunei Mintiu Gherlii va încheia montarea ultimelor 200 de cămine de branșament din totalul de aproximativ 900 necesare, operațiunea fiind extrem de aproape de finalizare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top