Noi drumuri județene intră în reabilitare și modernizare

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare pentru un nou drum județean, respectiv DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R, sectorul de drum cuprins între kilometri 0+000 și 44+260. Investiția este parte a programului de modernizare și reabilitare pentru anul în curs, fiind finanțată din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest sens de Consiliul Județean.

Așa după cum am mai afirmat, e important ca fiecare zi cu vreme favorabilă să fie folosită pentru a se lucra la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, astfel încât clujenii să beneficieze în cel mai scurt timp de condiții optime de circulație pe cât mai multe drumuri județene a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Preconizate a se desfășura pe parcursul a maxim 24 de luni, lucrările de execuție vor debuta în cel mai scurt timp posibil. Ele vor consta în reabilitarea în profunzime a celor două benzi de circulație prin așternerea unui strat de piatră spartă cu grosimea de 12 cm, realizarea unui covor asfaltic în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, asigurarea înclinației minime necesare pentru scurgerea apelor în șanțuri și rigole de suprafață precum și amenajarea de acostamente de până la 0,75 m.

Totodată, de-a lungul celor peste 44 de kilometri se va sigura racordarea la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite și de pământ, se vor construi cinci parcări și se va realiza semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat. În același timp, întrucât drumul județean 107 P străbate zona de munte a județului, vor mai fi executate și lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru șanțuri, fundații de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri și altele iar o parte din cele 14 poduri și 171 de podețe existente de-a lungul traseului vor fi demolate și reconstruite, restul urmând să fie reparate.

În același timp, președintele forului administrativ județean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul forului administrativ județean faptul că în perioada imediat următoare va semna ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, între kilometri 10+200 și 48+566.

Având în vedere lucrările edilitare prevăzute a se derula pe raza localității Chinteni, modernizarea acestui drum județean va începe dinspre Recea Cristur, urmând să vizeze, într-o primă etapă, sectorul Dealul Jurcii – Vultureni, respectiv tronsonul dintre pozițiile kilometrice 48+566 și 27+200. Reamintim în acest context faptul că, din dorința de a se asigura condiții bune de circulație până la momentul lucrărilor de reabilitarea și modernizare, sectorul de drum Chinteni – Vultureni cuprins între kilometri 10+200 și 27+200 a beneficiat, în lunile iulie și august 2017 de lucrări de întreținere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top