Având în vedere contextul epidemiologic din acest an, Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, împreună cu majoritatea muzeelor, instituțiilor universitare și a centrelor culturale din municipiu vă invită la ediția online a Nopții Europene a Muzeelor care se va desfășura sâmbătă, 14 Noiembrie 2020.

Noaptea Muzeelor din Cluj-Napoca se va desfășura online în acest an

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, începând cu ora 18:00, evenimentul se va desfășura pe site-ul noapteamuzeelorclujnapoca.ro.

Anul acesta, apelând la resorturile tehnologiei, expozițiile, artiștii și poveștile din spatele lor vor fi la un click distanță. Prin intermediul unor tururi virtuale, vizitatorii vor putea descoperi comori neprețuite din colecțiile municipiului Cluj-Napoca.

Dacă anul trecut Noaptea Muzeelor a reunit peste 50.000 de participanți la Cluj-Napoca, organizatorii își propun să îi surprindă vizitatorii plăcut și în acest an prin programul pregătit.

Muzeele participante la această ediiție online sunt: Parcul Etnografic Național Romulus Vuia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Centru de Cultură Urbană Casino, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul de Mineralogie al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie al Universității Babeș-Bolyai, Vivariul Universității Babeș-Bolyai, Centrul Cultural German, Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, Departamentul Foto-Video al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul Alexandru Duma al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul Memorial David Prodan al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei al Universității Babeș-Bolyai.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor se desfășoară în mod normal în data de 18 mai, însă dat fiind contextul epidemiologic actual acest lucru nu a fost posibil anul acesta. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *