Miercuri, 18 Octombrie 2017, începând cu ora 18:30, la Opera Națională Română Cluj-Napoca va avea loc spectacolul intitulat Motanul Încălțat.
Dirijor: Adrian Morar. Regia artistică: Traian Savinescu. Scenografia: Viorica Petrovici. Mișcarea scenică: Marius Toda. Maestru de cor: Emil Maxim. Dirijor cor: Corneliu Felecan. Asistență regie artistică: Iulian Ioan Sandu și Alina Simona Nistor. Preluare mișcare scenică: Octavian Popa. Regie scenă culise: Cristian Albu.
În distribuție: Oana Trîmbițaș, Lucia BuluczȘtefania Barz, Eusebiu Huțan, Florin Pop, Simonfi Sandor, Cristian Hodrea, Florin Sâmpelean, Sergiu Coltan, Tony Bardon, Bogdan Nistor, Vlad Morar, Samuel Barani, Zoltan Molnar și Natalia Barz.
Participă copii din Corul Junior-Vip al Operei Naționale Române Cluj-Napoca și al Colegiului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. Pregătirea muzicală: Anca Mona Mariaș.
Operă pentru copii în trei acte și un prolog, pe un libret de Tudor Mușatescu și Nina Stoiceva, inspirată din basmul omonim de Charles Perrault
Cu adevărat receptivi la curiozitatea și energia care caracterizează vârsta copilăriei, realizatorii acestei producții – regizorul Traian Savinescu, dirijorul Adrian Morar și scenograful Viorica Petrovici – și-au propus să aducă în fața micilor spectatori, dar și a părinților sau bunicilor, opera Motanul Încălțat a lui Cornel Trăilescu, în ipostaza unui spectacol de teatru în teatru. Astfel, povestea istețului Motan Cotoșman este prezentată familiei regale de către o trupă de actori ambulanți, în onoarea micului prinț. Nu doar nobilii de pe scenă vor lua parte la minunatul act artistic, ci și cei mici din sala de spectacole a Operei Române Clujene, urmărind scene care se fac și se desfac în ritm alert, chiar jucăuș și la vedere și devenind – chiar la modul pasiv – complici ai acestuia.
Artiștii noștri dau viață și sunet lumii de basm în care Motanul – alias Cotoșman – își transformă tânărul stăpân și prieten – pe Ionică – în voievod. Reușește acest lucru abia după ce salvează viața Împăratului, a slujitorilor ținuți captivi de către Marele dregător, păcălește Căpcăunul, îi obține lui Ionică un castel și îi aduce o soție – pe frumoasa Domniță. La nunta din finalul basmului iau parte și Albă-ca-Zăpada, cei șapte pitici, Scufița Roșie, lupul, Capra cu trei iezi, Ileana Cosânzeana și al ei Făt-Frumos. Bucuria este pentru toți!
Vârsta recomandată: 7+
Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Internațional Puck.