Minunații câini de terapie

În perioada 29-30 Iulie 2017, între orele 15:00 și 19:00, VIVO! Cluj-Napoca își invită clienții să se bucure de activități distractive și educative, alături de câinii de terapie din cadrul Dog Assist şi de specialiştii din cadrul asociaţiei.

Minunații câini de terapie

În cadrul evenimentului vor avea loc activități interactive pentru copii şi interacțiuni controlate cu câinii din cadrul asociației, în prezența specialiștilor psihologi. Specialiştii vor oferi consiliere comportamentală, consiliere veterinară şi vor oferi informaţii atât cu privire la terapia și activitățile asistate de animale dar şi referitoare la psihologia canină.

Prin interacțiunile controlate și sigure cu câinii de terapie din cadrul Dog Assist, participanţii vor învăţa cum să interacționeze corect cu un animal, care sunt regulile de igienă, cum să înțeleagă comportamentul și emoțiile canine, cum să îşi îmbunătățeasă relația cu animalul de companie şi desigur, care sunt obligațiile și responsabilităţile unui proprietar de animale și care este legislația în vigoare, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Dog Assist.

Mai mult, specialiştii invitaţi la eveniment, vor prezenta beneficiile interacțiunii om-animal, care este dieta adecvată pentru câini şi care sunt comportamentele de auto-îngrijire exemplificate pe prietenii noştri patrupezi.

Evenimentul se adresează comunității locale, atât celor mai mici, cât și adulților, familiilor şi în același timp sunt vizate și persoanele cu diferite dizabilități sau deficiențe.

Asociația Dog Assist este o organizație neguvermanentală înființată în anul 2013, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică. Echipa Dog Assist este una multidisciplinară, formată din specialiști conductori canini și câini de terapie atestați și din psihologi clinicieni, instructori canini și medici veterinari, ce țintește spre îmbunătățirea calității vieții umane prin înțelegerea și utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top