Duminică, 24 Septembrie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Mein Kampf de George Tabori.

Mein Kampf

Regia: Alexandru Dabija. Scenografia: Carmencita Brojboiu. Dramaturgia: Cătălin Ștefănescu. Muzica: Ada Milea și Anca Hanu. Asistent de regie: Leta Popescu. Asistent de scenografie: Cătălin Bocîrnea. Maestru de lumini: Jenel Moldovan. Regia tehnică: Constantin Pojonie. Lumini: Mădălina Mânzat, Alexandru Corpodean și Ionuț Maier. Sonorizare: Marius Rusu. Proiecţii video: Vasile Crăciun. Sufleor: Ana Maria Moldovan.

În distribuție: Ionuț Caras, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Cătălin Herlo, Silvius Iorga, Sorin Leoveanu, Matei Rotaru, Angelica Nicoară, Romina Merei, Diana Buluga, Patricia Brad, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Cristian Rigman și Alexandra Tarce.

Cea mai faimoasă piesă a lui George Tabori este farsa antinazistă Mein Kampf, pe care a regizat-o el însuşi, pentru prima oară, la Viena, în anul 1987. Prin teatrul său, Tabori a căutat să încurajeze publicul să râdă de monştrii şi ucigaşii de pe scenă.

MEIN KAMPF este un exorcism, un uriaş hohot de râs, un cântec de libertate în care autorul, victimă a terorii naziste, tratează oroarea într-o manieră neaşteptată. Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi, primeşte în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia la Academia de Arte Frumoase. Tânărul este numit Hitler, personaj egocentric şi frust, paranoic şi vanitos, un nazist în devenire. Shlomo ar fi putut să perceapă pericolul care se apropia, dar el nu vede în tânărul Hitler decât un obişnuit semen al lui.

Durata spectacolului: două ore și jumătate cu o pauză.

Recomandare de vârstă: 16+.

Acces: 10 lei / 20 lei / 30 lei / 40 lei / 50 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol). Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top