În perioada 25-31 August 2018, la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca va avea loc un masterclass susținut de tenorul Marius Vlad.

Masterclass internațional susținut de tenorul clujean Marius Vlad

Masterclassul se va desfășura în limbile engleză, franceză, italiană, germană, română. Alături de ilustrul tenor va fi Adela Zaharia, Ștefan Pop și David Crescenzi.

În urma procesului de selecție, participanții activi la acest masterclass sunt tineri din România, Ungaria, Republica Moldova, Lituania.

Artistul liric român cu cel mai vast repertoriu cuprinzând roluri de operă, repertoriu vocal-simfonic şi cameral (peste 120 de titluri!), Marius Vlad este unul din cei mai apreciaţi tenori români, oferind, cu fiecare apariţie, interpretări memorabile. Muzician de aleasă formaţie şi interpret sensibil, se face remarcat în orice context artistic prin talentul său muzical.
Pianist, dirijor de orchestră şi de cor, David Crescenzi este recunoscut pentru pasiunea sa pulsantă și dedicarea absolută. O personalitate puternică și un artist complet, David Crescenzi a dirijat numeroase orchestre din lume și a colaborat cu solişti de talie internaţională, activitatea artistică concentrându-se în perimetrul german, italian, egiptean.

Din anul 2008 este un oaspete îndrăgit al scenei clujene, iar vizitele sale, devenite tradiție în teatrul liric din orașul nostru, sunt îmbrățișate și așteptate cu nerăbdare de publicul meloman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *