Joi, 14 Iunie 2018, începând cu ora 18:30, Cărturești din Iulius Mall Cluj te invită la lansarea Măscărici de poveste.

Măscărici de poveste

Ce se întâmplă dacă pui laolaltă douăzeci și opt de ilustratori români cu douăzeci și opt de basme și-i amesteci bine-bine într-un pachet de cărți?

Un îndrăgit joc de demult primește straie noi și colorate, strânse într-o adevărată colecție de lucrări de artă în miniatură. Interpretând într-o manieră foarte personală poveştile, fiecare artist vă invită în propriul său univers, uneori ludic, alteori staniu. Jocul se adresează iubitorilor de artă, celor care-și amintesc cu drag de copilărie, precum și pasionaților de jocuri de societate (și, desigur, îl pot juca și copiii).

Prima ediție din colecția Măscărici a apărut în mai 2017, cu sprijinul Fondului Jazz in the Park. Inspirat de jocurile copilăriei noastre, pachetul de cărți conținea douăzeci și șase de cupluri îmbrăcate în costume tradiționale din lumea întreagă, ilustrate de douăzeci și șapte de artiști români. Tipărit în două mii de bucăți, jocul a ajuns la public prin intermediul rețelei Cărturești și a librăriei Bookstory, iar fondurile strânse ne permit, un an mai târziu, să continuăm aventura.

Veți putea întâlni artiștii și admira ilustrațiile lor într-o expoziție, testa jocul într-o atmosferă relaxată și achiziționa pachetele de cărți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top