Maraton de cinema în aer liber, în Iulius Parc din Cluj-Napoca

După un week-end cu proiecții de filme în aer liber urmează și mai multe seri cinematografice. Pe 14 și 15 August 2018, în Iulius Parc poposește Caravana Filmelor NexT, iar la finalul săptămânii, alte două pelicule se văd la Movie Nights.

Maraton de cinema în aer liber, în Iulius Parc din Cluj-Napoca

Pentru al patulea an consecutiv, Caravana Filmelor NexT face un popas în Iulius Parc. Marți și miercuri, pe 14 și 15 August 2018, cinefilii își vor putea întinde păturile pe iarbă şi să se bucure de cinema în aer liber, iar cei care preferă compania prietenilor pot opta și pentru picnic sub clar de lună. Intrarea este liberă, fiecare serie de proiecții de scurtmetraje începând de la ora 21.00. Caravana vine la Iulius Parc Cluj cu două programe speciale: 100 de ani de scurtmetraje românești şi NexT Is Feminist – filme scurte realizate de femei regizor din ţara noastră.

Marți vor fi proiectate pelicule semnate, printre altele, de Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Jude şi Cristian Nemescu. Miercuri, pe ecranul din Iulius Parc vor rula filme scurte româneşti realizate de femei regizor, precum Iulia Rugină, Georgiana Moldoveanu şi Sânziana Nicola.

Așa cum i-a obișnuit pe cinefili, serile de vară cu filme continuă în week-end, la Movie Nights. Vineri, 17 August 2018, de la ora 21:00, spectatorii vor viziona drama „Estiu 1993” (Vara lui 1993). Regia este semnată de Carla Simón, care a primit Marele premiu al juriului internațional Generația K+ și premiul pentru Cel mai bun debut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2017. Spectatorii vor descoperi povestea Fridei, o fetiță de șase ani care, după decesul părinților, părăsește Barcelona și pe bunicii săi. Deși familia ei adoptivă este prietenoasă și locuiește la o fermă dintr-o zonă montană unde pare că viața este o vacanță permanentă, Fridei îi este greu să gestioneze durerea provocată de moartea părinților și să se adapteze la noua ei viață.

Sâmbătă, 18 August 2018, tot de la ora 21:00, va fi timpul pentru o comedie autohtonă, în regia lui Dan Chișu. Ursul este un road-movie plasat în România anilor ’90. Noul director al Circului de Stat vrea să rezolve problemele financiare prin vânzarea singurului urs, bătrân, unui vânător german. Însă artiștii circului se împotrivesc și de aici se țes situații amuzante, dar care transmit mesaje puternice despre pasiunea pentru meserie și dragostea față de companionul lor necuvântător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top