Lucrări de modernizare şi reabilitare în plină derulare pe drumul județean DJ 151C limită cu județul Mureș – Tritenii de Jos

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că pe drumul județean DJ 151C limită cu județul Mureș – Tritenii de Jos se află în plină derulare lucrări de modernizare și reabilitare derulate prin programul de investiții pentru anul 2017.

Drumul județean 151C are o importanță deosebită întrucât face legătura între cel mai important oraș din zonă, Câmpia Turzii, și județul Mureș, fiind un factor decisiv în dezvoltarea economico-socială a acestei părți a județului, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vizează un sector în lungime totală de 10,2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700 și au drept scop reabilitarea și modernizarea, în profunzime, a drumului. De o mare amploare și complexitate, lucrările constau într-o serie de operațiuni care se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, cu inserție de material geocompozit.

Până în acest moment au fost deja executate casete pentru lărgirea căii de rulare până la șase metri și s-a realizat fundația prin așternerea stratului de piatră cu cilindrare. De asemenea, în perioada următoare se vor mai executa lucrări constând în acostamente, șanțuri și podețe.

Lucrările de modernizare și reabilitare a acestui drum județean sunt finanțate din creditul de 225.000.000 de lei contractat de Consiliul Județean – 3.454.952 lei și din bugetul județului – 1.500.000 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top