Lucrări de asfaltare finalizate pe drumul județean 103H Bologa – Săcuieu, pe raza localității Bologa

Consiliul Judeţean Cluj anunţă participanţii la trafic şi locuitorii din zonă că pe DJ 103H Bologa (DN 1) – Săcuieu, pe raza localităţii Bologa, au fost finalizate lucrările de așternere de covor asfaltic pe sectorul de drum cuprins între pozițiile 0+000 și 3+000.

În același timp, în continuarea acestui sector de drum se execută o serie de lucrări de întreţinere curentă şi periodică pe un tronson în lungime de 9,25 kilometri, de la kilometrul 3+000 până la kilometrul 12+250. Lucrările constau în înlăturarea denivelărilor prin frezare, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor cu material pietros, curățarea podețelor, șanțuri și rigole precum și cosirea vegetaţiei din apropierea căii de rulare.

Importanța acestei lucrări e dată de faptul că, după ce anul trecut am asfaltat și sectorul de drum dintre localitățile Săcuieu și Scrind, reabilitarea integrală a drumului judeţean 103H Bologa – Scrind – Săcuieu crează o legătură rapidă şi utilă între DN1, prin localitatea Bologa şi drumul judeţean 108C care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. În acest fel, se scurtează semnificativ un traseu care anterior necesita folosirea drumului naţional DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a DJ 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top