Marți, 17 Octombrie 2017, începând cu ora 19:00, la Cărturești din Iulius Mall Cluj va avea loc lectura publică intitulată Love me Tinder de Kata Győrfi.

Love me Tinder

Cum e când prietenii tăi vor să-ți facă cunoștință cu alți prieteni de-ai lor single? Cum ne funcționează barierele și ce zicem de fapt când vrem să fim lăsați în pace. Ce înseamnă când nu mai poți de singurătate și când de la o atingere întâmplătoare în troleu te doare pieptul trei zile.

Ce înseamnă când se oprește, și chiar se oprește timpul și se dizolvă spațiul din cauza prezenței cuiva. Cum mai e să te îndrăgostești? Ce jocuri și strategii mai știm să părem inaccesibili? După câte zile ai voie să răspunzi la primul mesaj? Și ce înseamnă deci vânata?

Love me Tinder face parte dintr-o seria de lecturi publice ale pieselor scrise vara aceasta în cadrul programului de rezidențe Drama 5, parte din platforma Rezidențele Reactor. Timp de o lună, șase autori talentați au participat în cadrul proiectului organizat de Reactor de creație și experiment la întâlniri cu mentorul Alina Nelega, la discuții și lecturi. Rezultatul: șase piese de teatru nou-nouțe, diverse ca teme și abordare, dar care vorbesc fiecare despre problematici actuale, ce reprezintă un punct de interes esențial pentru autorii lor. Acum a sosit momentul ca acestea să ajungă la publicul larg, cinci dintre ele prin lecturi, timp de cinci săptămâni consecutive, în spațiul prietenos de la Librăria Cărturești, iar al șaselea, regizat de Cristian Ban, va avea premiera la Reactor în noiembrie.

Drama 5 susține dezvoltarea dramaturgiei românești printr-un program de rezidențe de scriere dramatică oferită în urma unui open-call de proiecte. În perioada iunie-iulie 2017, autorilor selectați li s-a cadrul ideal pentru a căpăta o mai bună înțelegere a ceea ce presupune un text de teatru și a finaliza o piesă proprie: ședințe de lectură și feedback cu un mentor cu experiență, întâlniri cu regizori, actori, dramaturgi, producători, sprijin și încurajare pentru ducerea la bun sfârșit a ideilor lor.

Ca și anul trecut, mentorul celor cinci rezidenți, persoana care la va fi alături pe tot parcursul rezidenței, oferindu-le din experiența proprie, a fost Alina Nelega. Alina Nelega este unul dintre cei mai de succes autori dramatici români contemporani, cu piese traduse în numeroase alte limbi, citite, publicate şi reprezentate în România şi în străinătate. Din 2010 conduce masteratul de scriere dramatică al Facultății de Teatru din cadrul Universităţii de Arte din Târgu Mureş, iar din 2012 este director artistic al Teatrului Național din Târgu-Mureș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top