Locuitorii din zona Vâlcele – Aiton vor beneficia, din nou, de curse regulate de transport public spre și dinspre Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj a aprobat vineri, 23 Februarie 2018, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe privind atribuirea licenței de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton.

Hotărârea de azi a forului administrativ județean răspunde unei nevoi acute a locuitorilor din această zonă a județului care au fost afectați negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.

Sunt mulți cei care vor beneficia de pe urma hotărârii pe care am luat-o astăzi: locuitorii acestor sate care au un loc de muncă în Cluj-Napoca și fac zilnic naveta, elevii și studenții de aici ce frecventează cursurile unor unități de învățământ din Cluj, persoanele care beneficiază de servicii medicale în spitalele clujene și, nu în ultimul rând, cei proveniți din aceste localități și care își vizitează rudele. Astfel, după cca. opt luni în care locuitorii din zonă nu au avut acces la transport în comun, procedurile de introducere a unei curse regulate au intrat în linie dreaptă, urmând ca în cel mai scurt timp traseul să fie operat efectiv, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

În urma parcurgerii procedurii legale, traseul T 79: Cluj-Napoca / At. Fany Prestări Servicii SRL – Vâlcele – Aiton a fost atribuit operatorului de transport Save Tour SRL, desemnat câștigător în urma licitației organizate în acest scop.

În perioada imediat următoare, după parcurgerea ultimilor pași procedurali în relația cu Autoritatea Rutieră Română, operatorul de transport Safe Tour SRL va asigura curse regulate în zilele de luni până vineri, inclusiv, pe ruta Cluj-Napoca – Vâlcele – Aiton, frecvența acestora fiind de trei plecări pe zi din Cluj-Napoca, respectiv din Aiton. În ceea ce privește orele de plecare a mijloacelor de transport din Cluj-Napoca spre Aiton, acestea vor fi 5:55, 15:20, 17:15, respectiv din Aiton 5:10, 6:40 și 16:15.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top