Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca va avea începând de luni, 23 Septembrie 2019, un monument-simbol al aniversării a o sută de ani de la înfiinţarea Universității Românești din Cluj.

Laudă cărții, monument-simbol al Centenarului UBB

Opera cunoscutului sculptor clujean Liviu Mocan, monumentul Laudă cărţii este realizat din bronz și andezit de Ilva şi face parte din seria Biblioteci verticale, prezentată la nivel internațional

Sculptura ”Cinste cărții” din seria ”Biblioteci verticale” constituie o metaforă a cunoașterii: acumulările educaționale se substanțiază în mișcare, produc viață. Mă bucură mult faptul că Universitatea Babeș-Bolyai, instituție care modelează profesioniști și caractere umane, oferă o voce acestui simbol al menirii ei, spre a se adresa contemporanilor și generațiilor viitoare. Mesajul sculpturii fiind etern, materialele din care a fost creată (bronzul și andezitul) sugerează neerodarea, focul, perseverența, regalitatea, afirmă sculptorul Liviu Mocan.

Dezvelirea monumentului va avea loc luni, 23 Septembrie 2019, începând cu ora 12:30, în Curtea interioară a Clădirii centrale a Universităţii Babeş-Bolyai și stă sub semnul manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului UBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *