Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de luni, 9 Decembrie 2019, pe raza judeţului Cluj nu existau drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 8 Decembrie 2019, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 63 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 20 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi a acestei dimineţi se acţiona pe șase drumuri judeţene, cu patru utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 99 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu trei utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu patru utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șase drumuri judeţene, cu trei utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri judeţene, cu un utilaj. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 32 de tone de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *