Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 8 Ianuarie 2020, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 7 ianuarie 2020, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 63 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 27 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe cinci drumuri judeţene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 193,7 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de marți, 7 ianuarie 2020, s-a intervenit pe patru drumuri judeţene, cu patru utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe două drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 36 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, atât în cursul zilei de marți, 7 ianuarie 2020, cât și la această oră, starea drumurilor nu a impus nicio intervenție specifică activităților de iarnă.

În continuare, se acţionează cu utilaje și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *