Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 9 Ianuarie 2020, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie 2020, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 63 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe nouă drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 276 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie 2020, s-a intervenit pe patru drumuri judeţene, cu patru utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, la această oră se acționează pe șase drumuri judeţene, cu patru utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *