Muzeul Memorial Octavian Goga, în parteneriat cu Școala Populară de Arte Tudor Jarda din Cluj-Napoca, instituții de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean, organizează, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea prestigiosului edificiu muzeal de la Ciucea, o serie de acțiuni culturale.

Joi, 7 Septembrie 2017, începând cu ora 15:00, la Galeria Arte din Cluj-Napoca (strada Vasile Alecsandri, numărul 1), va avea loc vernisajul expoziției de fotografie documentară Muzeul Memorial Octavian Goga – 50 de ani de existență. Manifestările culturale dedicate semicentenarului vor continua în zilele de 14 și 15 Septembrie 2017, acestea urmând a se desfășura la sediul Muzeului Memorial Octavian Goga din localitatea Ciucea.

Astfel, joi, 14 Septembrie 2017, începând cu ora 12:00, va avea loc deschiderea oficială, urmată, începând cu ora 13:00, de un moment dedicat evocării celor care și-au închinat activitatea existenței și dezvoltării muzeului. De asemenea, începând cu ora 14:30, în sala de expoziții temporare din Castel, persoanele interesate vor putea participa la vernisajul expoziției Valori ale Colecției Goga, unde vor fi expuse picturi care fac parte din patrimoniul cultural național, eveniment succedat, începând cu ora 15:00, de vernisajul expoziției Retrospectiva taberelor de artă ale Școlii Populare de Arte Tudor Jarda la Ciucea. Vernisajul va fi urmat de ediția aniversară dedicată Cenaclului literar-artistic Steaua fără nume al Școlii de Arte, coordonat de poetul și jurnalistul Sorin Grecu.

Vineri, 15 Septembrie 2017, tot la sediul Muzeului Memorial Octavian Goga din Ciucea, începând cu ora 17:00, se va derula un spectacol aniversar de muzică populară și ușoară susținut de formațiile și artiștii Școlii Populare de Arte Tudor Jarda din Cluj-Napoca.

Acces gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top