Duminică, 3 Septembrie 2017, începând cu ora 12:00, în localitatea Mociu va avea loc festivalul interjudețean intitulat Jocu’ de pe Câmpie, ediția a XXII-a.

Manifestarea va debuta cu o paradă a portului popular, urmând ca de la ora 13:00 să aibă loc deschiderea oficială. În continuare, de la ora 13:30, vor urca pe scenă, în cadrul unui spectacol folcloric, ansamblurile Zorile, Copiii Mociului, Grupul de jucăuși din Chesău, Fiii Cămărașului, Trandafirul de la Căian, Formația de jocuri tradiționale din Frata, Grupul tradiţional al Zegrenilor din Ceaba, Izvorașul Tureniului, Doina Sărmașului din județul Mureș, Grupul tradițional din Voivodeni din județul Mureș, Someșul Apahida și Joc de Ceanu Mare. În cadrul evenimentului vor evolua și soliștii vocali Irina Someșan, Gheorghe Puian, Claudia Pavel, Daria Moholea și Raluca Rus.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra tradiția unică şi inegalabilă din Câmpia Transilvaniei. Festivalul, care are ca scop protejarea și promovarea jocului tradițional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Sâmboan.

Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formații artistice din județul Cluj, dar şi din Alba, Mureș sau Bistrița-Năsăud.

Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mociu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top