Festivalul Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei Best Small European Festival la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din România care a obținut o distincție la acest eveniment.

Jazz in the Park a fost desemnat ''Best Small European Festival'' 2019

Gala de decernare a premiilor a avut loc joi, 15 ianuarie 2020, la Groeningen (Regatul Țărilor de Jos), în prezența a numeroși reprezentanți din industria europeană a festivalurilor.

Câștigătorii European Festival Awards 2019 au fost desemnați de un juriu de specialitate și în urma voturilor a peste 300.000 de participanți la festivalurile din 30 de țări. Alături de Jazz in the Park, în categoria Best Small European Festival finaliste în acest an au fost alte nouă festivaluri: Arsenal Fest (Serbia), Leffingeleuren (Belgia), Maifeld Derby (Germania), No Sleep Festival (Serbia), Roadburn Festival (Regatul Țărilor de Jos), Sharpe Festival (Slovacia), Szene OpenAir (Austria), Tauron Nowa Muzyka Katowice (Polonia) li Wacken Winter Nights (Germania).

Acest premiu marchează pentru noi un checkpoint. Marchează șapte ani de muncă, de sacrificii, de greutăți depășite și de riscuri asumate care au dat roade. Când mă gândesc cum am început, cum a fost prima ediție de festival și unde am ajuns acum, mi se ridică părul pe mână. E plăcut să știi că ești pe un drum bun. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au votat și foarte important, tuturor celor care au pus osul la ridicarea acestui festival. Premiul primit e clar unul colectiv și are sute de oameni în spate. Acum, sunt entuziasmat de ce va urma. Preconizăm o ediție și mai bună decât cea de anul trecut și e foarte important să vedem cum maximizăm și onorăm acest titlu pe care-l vom purta timp de un an. Va fi un 2020 excelent!, a declarat Alin Vaida, directorul și fondatorul festivalului Jazz in the Park.

De asemenea, organizatorii Jazz in the Park felicită din toată inima echipa Electric Castle pentru câștigarea premiului Best Medium-Sized Festival și pe Codruța Vulcu, care a obținut The Award for Excellence & Passion. Ne bucurăm tare pentru ei. Electric Castle a fost mereu pentru noi un festival care ne-a stimulat să dăm tot ce e mai bun din noi, iar în timp prietenia noastră a crescut. Cât despre Codruța, e un adevărat veteran al festivalurilor în România. Eu mă uitam la ce făcea ea dinainte să fac orice. Își merită din plin distincția, a mai spus Alin Vaida.

European Festival Awards, cea mai importantă competiție dedicată industriei muzicale europene, a fost înființată în 2009 de Yourope (Asociația Europeană a Festivalurilor) cu scopul de a celebra realizările industriei de festivaluri. În cadrul celor 15 categorii ale sale, European Festival Awards oferă recunoaștere internațională acelor evenimente de profil și specialiștilor care ridică standardele de calitate ale acestui domeniu, standarde evaluate sub diferite aspecte precum responsabilitate socială, inovație, sustenabilitate, sănătate și siguranță și altele.

Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan care are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Fondat în 2013 de Fapte, Jazz in the Park a devenit foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen, pe scenele lui concertând artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra. Jazz in the Park este membru al European Jazz Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *