Irina Petras, invitată de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Scriitoarea Irina Petraş este invitată de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Va avea un dialog cu cititorii și va lansa Transilvania din cuvinte, o antologie dedicată Centenarului Marii Uniri.

Irina Petras, invitată de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Irina Petraş (27 Noiembrie 1947, Chirpăr – județul Sibiu) este critic şi istoric literar, eseistă şi traducătoare. A absolvit Liceul teoretic din Agnita şi Facultatea de Filologie din Cluj (1970). Doctor în litere (1980), cu o teză despre Proza lui Camil Petrescu, a publicat peste 35 de volume de critică, istorie şi teorie literară şi peste 30 de traduceri (din engleză şi franceză). Este preşedinta Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România (din 2005), fondatoare (1990) şi vicepreşedintă a Societăţii Culturale Lucian Blaga Cluj-Napoca, membră fondatoare a Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană, devenită Centrul Cultural Clujean, şi membră în Consiliul Director. Organizează Festivalul Naţional de Literatură, FestLit Cluj, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. A fost distinsă cu Ordinul Meritul cultural în grad de Cavaler (2004), Ordinul Meritul cultural în grad de Ofiţer (2010), titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Agnita şi al municipiului Cluj-Napoca.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 Octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top