Consiliul Județean Cluj va supune spre aprobare, în cadrul viitoarei ședințe ordinare, includerea în domeniul public al județului și integrarea în rețeaua administrată de Compania de Apă Someș (CASSA) a rețelelor de apă realizate în localitățile clujene Mera, Rădaia, Suceagu și Boju.

Investiții în infrastructura de apă, în valoare de peste nouă milioane de lei, integrate în rețeaua publică a județului

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Demersurile de racordare a întregului județ la rețeaua publică de apă continuă în mod sistematic. Urmare a investițiilor realizate cu fonduri europene dar și din fonduri proprii, Clujul va deveni cât de curând primul județ din România în care aproximativ 99% din populație va fi racordată la sistemul centralizat de furnizare a apei potabile.

În ceea de privește investiția de alimentare cu apă a celor trei sate componente ale comunei Baciu – Mera, Rădaia, Suceagu, vor fi incluse în domeniul public și concesionate operatorului regional CASSA peste 1,5 kilometri de conducte de aducțiune, circa 22,5 kilometri de rețea de distribuție, numeroase cămine, hidranți și branșamente, dar și un rezervor de acumulare apă de 300 metri cubi.

Referitor la investiția finalizată în satul Boju din comuna Cojocna, Consiliul Județean va prelua și va delega CASSA 3 kilometri de conducte de aducțiune, 5,7 kilometri de rețea de distribuție, 135 de branșamente, o stație de pompare și un rezervor de înmagazinare a apei de 100 metri cubi.

Cu o valoare totală cumulată de 9.030.973 lei, ambele investiții au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *