Întâlnire de lucru a Centrelor de Informare și Promovare Turistică din județul Cluj

Din inițiativa Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Județean, sala de conferințe a stadionului Cluj Arena a găzduit o întâlnire de lucru ce a reunit reprezentanții Centrelor de Informare și Promovare Turistică din județul Cluj.

Fiind prima reuniune de acest fel derulată la nivelul județului Cluj, evenimentul a stârnit un interes ridicat în rândul angajaților acestor centre locale de informare turistică, la întâlnire participând și reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Salvamont-Salvaspeo Cluj, ai asociaților de turism locale și, respectiv, ai operatorilor care administrează obiective turistice din județul Cluj.

Scopul evenimentului a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă cel mai frecvent cele 36 de centre de informare turistică din județul Cluj și de a stabili modalităților optime de rezolvare ale acestora, astfel încât activitatea de promovare turistică să fie una cât mai vizibilă și eficientă.

E o inițiativă bună întrucât un demers coerent și concertat de promovare a județului Cluj ca destinație turistică are șanse de reușită net superioare comparativ cu eforturile individuale și necoordonate ale unor entități din domeniu, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Principalele aspecte abordate de cei prezenți s-au referit la necesitatea redefinirii misiunii centrelor de informare turistică în contextul noilor prevederi legislative din domeniul turismului, identificarea de metode alternative de promovare turistică, precum și la oportunitatea realizării de noi materiale și resurse turistice care să fie în concordanță cu tendințele actuale din domeniu.

Participanții au avut pe parcursul întâlnirii numeroase intervenții și propuneri, discuțiile fiind axate, în special, pe consolidarea rolului centrelor de informare turistică precum și pe modalitățile de eficientizare a colaborării cu diversele entități ce activează în domeniul turismului și nu numai. Profitând de acest prilej, reprezentanții structurilor de informare turistică au avut posibilitatea de a se cunoaște mai bine și de a împărtăși din experiențele proprii. Totodată, aceștia au propus realizarea, într-o primă etapă, a unui grup de lucru online în care să fie analizate problemele care necesită o rezolvare cât mai urgentă, urmând ca, în funcție de cererile utilizatorilor, acestea să fie discutate ulterior față în față, prin organizarea unor noi întâlniri de lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top