Marius Mînzat și Vakar Istvan, vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, au primit luni, 1 Octombrie 2018, vizita unei delegații oficiale din raionul Hîncești, Republica Moldova, regiune înfrățită cu județul Cluj.

Scopul vizitei delegației conduse de Vera Tănase Pătrașcu, vicepreședintele Consiliului Raional Hîncești, însoțită de conducătorii direcțiilor de învățământ, respectiv cultură și turism, a fost acela de consolidare a parteneriatului deja existent și de inițiere a unor noi relații de colaborare și proiecte sectoriale între cele două regiuni înfrățite.

Fiecare vizită a fraților moldoveni reprezintă un nou prilej de bucurie și de reafirmare a dorinței noastre comune de a ne consolida relațiile și de a colabora eficient în multiple planuri, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, cu ocazia întâlnirii.

Totodată, unul dintre cele mai importante momente aflate în programul vizitei a fost cel al plantării, în mod simbolic, în curtea Școlii Populare de Arte Tudor Jarda, a unui stejar special adus din rezervația naturală Nemțeni de pe malul Prutului, la granița cu România. Realizată cu prilejul debutului anului educațional 2018/2019, plantarea Stejarului Unirii a constituit un moment emoționant și încărcat de numeroase semnificații, extrem de apreciat de către toți cei prezenți.

Stejarul este un simbol național al României, ale cărui trăsături sunt legate în primul rând de putere și durabilitate. Același lucru ni-l dorim și în relația cu frații de peste Prut, o relație cât mai trainică și puterea de a face tot ceea ce ține de noi pentru a împlini așteptările românilor, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Alături de acest moment simbolic și de întâlnirea oficială de la sediul forului administrativ județean, programul vizitei delegației hînceștene a cuprins și vizitarea unor obiective de investiții din județul Cluj, relevante pentru proiectele aflate în derulare în raionul înfrățit și în Republica Moldova. În acest context, o atenție aparte a fost acordată stadionului Cluj Arena și Sălii Polivalente, oaspeții moldoveni arătându-se extrem de interesați de tot ceea ce presupune edificarea și, respectiv, administrarea unor astfel de obiective. Nu în ultimul rând, delegația moldoveană a vizitat o serie de instituții culturale și obiective turistice din județ, prilej pentru discuții și schimburi de bune practici cu reprezentanții acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *