Duminică, 20 Ianuarie 2019, începând cu ora 18:00, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca te invită la spetacolul intitulat În adâncuri de Maxim Gorki.

În adâncuri

Traducea în limba maghiară: Annamária Radnai. Regia: Yuri Kordonsky. Scenografia: Dragoș Buhagiar. Dramaturgia: András Visky. Asistent de regie și dramaturgie: Noémi Vajna. Asistent decor și costume: Ioana Popescu. Corepetitor: Zoltán Horváth. Regia tehnică: Ágota Tatár.

În distribuție: András Hatházi, Attila Orbán, Imola Kézdi, Éva Imre, Gábor Viola, Loránd Farkas, Laczó Júlia, Anikó Pethő, Sándor Keresztes, Ervin Szűcs, Miklós Bács, Áron Dimény, Zsolt Bogdán și Péter Árus.

Dintre toate scrierile lui Gorki În adâncuri este opera cea mai inspirată, cea mai contradictorie, cea mai frumoasă, relevantă pentru zilele noastre. O piesă cu implicaţii sociale, politice sau culturale actuale, ele există din belşug: singurătatea individului, a unei comunități, singurătatea unei naţiuni şi a unei ţări, precum şi confruntarea constantă dintre individualitate şi necesitatea de a face parte din societate. Piesa înfăţişează, aproape literalmente, o lume aflată în pragul prăbuşirii. Personajele nu au casă, familie, n-au mijloace de supravieţuire, n-au de lucru, nu au speranţe în viitor, pur şi simplu nu au nimic, se află la limită. În adâncuri Dumnezeu nu este prezent cu adevărat, el există pentru unele personaje, dar până şi ei se zbat, pun întrebări la care nu primesc răspuns aproape niciodată. Întrebarea este: până unde mai poate merge omenirea înainte de a înceta să existe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *