Joi, 24 Ianuarie 2019, începând cu ora 20:00, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Ilegitim de Molière.

Ilegitim

Un text colectiv creat de Adrian Sitaru și Alina Grigore.

Traducerea în limba maghiară: Andor Horváth. Regia: Adrian Sitaru. Scenografia: Carmencita Brojboiu. Dramaturgia: Zoltán Csép. Asistent de regie: Levente Molnár. Regia tehnică: Ágota Tatár. Director de imagine: Adrian Silișteanu. Model 3D: Horia Spirescu. VFX: Digital Apes. VR support: OroBlade.

În distribuţia: Miklós Bács, Ferenc Sinkó, Anikó Pethő, András Buzási, Tímea Jerovszky, Éva Imre, Andrea Kali, Tekla Tordai, Enikő Györgyjakab și Csaba Marosán.

O familie dezintegrată, confuză, lipsită de prezența mamei, în care fiecare se luptă cu propriile prejudecăți și fiecare are dreptatea lui. O imagine în miniatură a lumii în care trăim, a imposibilității noastre de discernământ, a ignoranței inevitabile, din cauza felului în care percepem diferit și deformat lucrurile, oameni simpli sau filozofi. Trăim cu niște ochelari invizibili pe ochi, ochelari de cal sau colorați, vedem doar ceea ce ne dorim și ne convine să vedem, doar ceea ce am învățat să vedem. Ne învârtim în cerc, repetitiv, și trăim realități paralele în mințile noastre. Avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra? Poate că iubirea necondiționată este piesa lipsă, așa cum, probabil, și lipsa mamei se resimte în această familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *