Astăzi, 30 iunie 2020, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a purtat discuții cu miniștrii sănătății și fondurilor europene, Nelu Tătaru și Ioan Marcel Boloș.

Finanțarea integrală a Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj, pe masa ministrului fondurilor europene

Solicitarea făcută de către președintele Alin Tișe a fost una clară: includerea de către Ministerul Fondurilor Europene a proiectului SPITAL PEDIATRIC MONOBLOC CLUJ-NAPOCA între obiectivele pe care ministerul le negociază în aceste zile cu Comisia Europeană, pentru finanțare integrală. De asemenea, Ministerului Sănătății i s-a solicitat includerea de urgență a Spitalului Pediatric Monobloc în Strategia Națională pentru Sănătate 2021 – 2027.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: Domnii miniștri au înțeles importanța construirii noului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. Am insistat asupra faptului că județul Cluj și întreaga regiune nu mai sunt în situația de a amâna ridicarea noului spital, pacienții și familiile acestora având nevoie de un act medical de calitate, nu de promisiuni sau proiecte rămase la stadiul de hârtii.

În sensul solicitărilor formulate de către președintele forul administrativ al județului Cluj, au fost trimise deja toate documentațiile necesare. Consiliul Județean Cluj a reușit promovarea în Parlament a Legii prin care se obține terenul necesar construirii noului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, instituția a demarat procedurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *