Festivalul Neversea lansează campania The Green Challenge, pentru o ediție și mai verde, în 2021.

Festivalul Neversea lansează campania The Green Challenge

Fanii pot participa la un concurs, prin care, alături de organizatorii celui mai mare festival de muzică de la malul Mării Negre și Grupul CEZ în România, încurajează sustenabilitatea și se implică în protejarea mediului. Cei care se alătură campaniei The Green Challenge pot contribui la producerea energiei verzi care alimentează festivalul și pot câștiga bilete la Neversea 2021 și invitații la o petrecere exclusivistă pe velier, la malul Mării Negre.

Fanii care participă la The Green Challenge au șansa să adopte o turbină eoliană și să contribuie cu propria energie și viziune verde la realizarea următoarei ediții a festivalului Neversea într-un mod sustenabil. Festivalul din 2021 va fi alimentat cu energie electrică verde, într-o proporție și mai mare decât în 2019, precum și de energia creativă verde a participanților săi.

Turbinele vor putea fi adoptate de către participanți, în cadrul The Green Challenge, și vor produce energie în parcul eolian CEZ, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, care conține 240 de turbine eoliene și este întins pe o suprafață de 600 de hectare, la 17 kilometri de Marea Neagră.

Pentru a intra in competiție, doritorii trebuie să acceseze aplicația Neversea, să intre în secțiunea The Green Challenge să se înscrie și să răspundă la întrebarea Visează că ai puteri supranaturale! Ce ai face pentru ca viitorul să fie mai verde și sustenabil?, până pe 19 august 2020.

Participanții care au idei și răspunsuri cât mai creative află pe 20 august 2020 dacă au trecut în etapa următoare, care constă în adoptarea unei turbine eoliene din parcul eolian CEZ. Cei care adoptă o eoliană pot intra zilnic în aplicația Neversea să verifice câtă energie a produs turbina adoptată de ei.

Pe 27 august 2020, primii trei posesori ai turbinelor eoliene care au avut cea mai mare producție de energie, pe parcursul competiției, vor câștiga fiecare o invitație dublă la Neversea 2021 și o invitație dublă la petrecerea organizată pe velier, la Malul Mării Negre, oferită de Grupul CEZ în România, cu toate cheltuielile asigurate și distracția pe măsură.

În 2019, parcul eolian CEZ, partener al festivalului Neversea, a găzduit o experiență muzicală istorică la nivel mondial: primul DJ care a mixat pe o turbină eoliană. Alex Parker, care a fost prezent și pe scena principală a festivalului Neversea în 2018, a pus muzică, timp de cinci ore, de la o înălțime de peste o sută de metri distanță de pământ, în cel mai mare parc eolian uscat din Europa.

În 2019, zona CEZ din incinta festivalului Neversea a fost alimentată exclusiv cu energia regenerabilă produsă în parcul eolian din județul Constanța. Organizatorii Neversea își propun ca întreg festivalul să fie alimentat în viitor cu energie verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *