În perioada 23-24 Octombrie 2018, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Național al Cântecului de Cătănie.

Festivalul Național al Cântecului de Cătănie

Aproape 40 de concurenţi din toată țara și din Republica Moldova s-au înscris la preselecţie, iar în urma audierii materialelor cerute de Regulamentul concursului, juriul, coordonat de Ioan Bocșa, din care au făcut parte: Zamfir Dejeu, Alina Stan, Ramona Preja și interpretul de muzică populară Ovidiu Purdea Someș, a hotărât ca pe scena Festivalului să urce 18 concurenți, ce vin din județele: Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sibiu, Timiș, Dâmbovița, Cluj și Republica Moldova.

Aceștia vor prezenta marți, 23 Octombrie 2018, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în fața unui juriu format din specialiști în domeniu, un cântec doinit și unul cu acompaniament, alături de Orchestra Profesionistă Cununa Transilvană, dirijor Ovidiu Barteș, iar cel puțin un cântec va fi de cătănie. Recitalurile, în prima zi a festivalului, vor fi susţinute de laureați ai edițiilor precedente: Andreea Chisăliță, Larisa Uță Prunean, Vlăduța Lupău, Oana Matei Coruți și Ion Drăgan. Prima seară a Festivalului va fi prezentată de Grigore Sâmboan.

Miercuri, 24 Octombrie 2018, începând ora 18:00, tot la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, va fi Gala Laureaţilor, după care recitalurile susţinute de Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Roșoga, Sava Negrean Brudașcu și Ansamblul de Muzică Tradițională Românească ICOANE. Prezentatorul evenimentului va fi Ovidiu Purdea Someş.

Acces gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *