În perioada 17-23 Noiembrie 2017, la Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Mozart, ediția a XXVII-a.

Organizarea festivalului îi revine tot Societății Române Mozart în parteneriat cu Filarmonica Transilvania, Academia de Muzică Gheorghe Dima și Opera Maghiară Cluj.

Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele festivalului, venind de pe trei continente: dirijorul Vladimir Kulenovic, clarinetistul Mathias Müller, violista Aida Carmen Soanea, flautista Jayoung Kim, violonistul Artur Kaganovskiy împreună cu pianistul Attila Székely, Cvartetul Arcadia, ansamblul Diletto musicale și Orchestra simfonică a Filarmonicii Transilvania. În încheiere va fi vizionată una din capodoperele lui Mozart, opera Don Giovanni, în interpretarea colectivului Operei Maghiare, spectacol regizat și dirijat de György Selmeczi.

Concursul de interpretare este dedicat tinerilor cântăreți, precum și pianiștilor pasionați de acompaniamentul vocal. Juriul va fi format din personalități marcante ale vieții muzicale, din țară și din străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *