Festivalul Filmului Francez (FFF)

În perioada 16-19 Noiembrie 2017, la Cinematograful Dacia din Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Filmului Francez (FFF), ediția a a XXI-a.

Festivalul Filmului Francez (FFF)

Evenimentul va prezenta un program plin cu 12 lung metraje și patru scurt metraje.

Joi, 16 Noiembrie 2017, începând cu ora 18:30, festivalul își dă mâna cu Berlinala de anul acesta și se deschide cu același film de forță, mult apreciatul Django, în regia lui Etienne Comar. Filmul aduce în fața spectatorilor o poveste pe cât de incredibilă pe atât de necunoscută din timpul celui de-al doilea război mondial, cea a celebrului muzician Django Reinhart, cel care a schimbat spiritul swingului și al jazzului.

Anul acesta, de asemenea, FFF își reinventează secțiunile care l-au făcut popular în rândul cinefililor.

Șase filme de debut alese cu grijă dintre cele mai interesante prime creații cinematografice apărute în ultima vreme își vor disputa preferințele publicului în cadrul secțiunii Competiție.

Câțiva dintre regizorii acestor pelicule se vor afla, de altfel, în România pentru a explica mizele demersului lor artistic (regizorul Compte tes Blessures – 18 Noiembrie 2017). Premiul publicului TV5 Monde va recompensa filmul cel mai apreciat de spectatori, producția urmând să fie distribuită în toate cinematografele din România.

Așteptat ca de obicei cu nerăbdare, programul Săptămânii Cahiers du cinéma – realizat în colaborare cu cea mai importantă revistă de cinema din Franța – are ca punct de pornire ideea de arhitectură. Selecția propusă de Joachim Lepastier, critic de film la Cahiers du cinéma, întoarce pe toate fețele sensurile noțiunii de arhitectură pentru cea de a șaptea artă – de la decorul concret, la structura conceptuală sau la arhitectura unei opere filmice.

Nu în cele din urmă, Panorama invită publicul român să vizioneze cele mai noi și mai bune creații ale cinematografiei franceze actuale, producții îndelung aplaudate de critici și de public, cu ocazia marilor festivaluri de pe mapamond.

O atracție a celei de a XXI-a ediții a Festivalului Filmului Francez va fi și secțiunea Realitatea virtuală. Un program experimental atât în ceea ce privește forma cât și selecția, care va fi disponibil doar la București în acest an, și care va deschide noi piste de reflecție asupra evoluției cinematografului spre noile versiuni hi-tech de mâine, modelate de realitatea virtuală, ficțiunile interactive, webdocumentarele etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top