Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Institutul Internațional de Coaching, și FC Universitatea Cluj au încheiat un parteneriat menit să contribuie, în anul 2018, la atingerea unor noi standarde de performanță sportivă de către membrii echipei clujene de fotbal.

Protocolul denumit PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbaliști profesioniști vizează optimizarea abilităților de natură psihologică ale sportivilor membri ai echipei U Cluj, cu scopul de a le crește performanța individuală și de a eficientiza performanța echipei, alături de creşterea calității mediului organizațional şi a satisfacției profesionale.

Parteneriatul va consta în oferirea, de către specialiștii Institutului Internațional de Coaching al UBB, a unor sesiuni de evaluare și intervenţie psihologică, ședințe de coaching psihologic individual și de grup, precum și intervenţii de tip coaching psihologic în situații de criză / presiune.

Am reușit să depășim etapa critică a Ligii a IV-a, etapă în care am luat-o, practic, de la zero, iar acum U Cluj este în poziția de lider al Ligii a III-a, fiind, în acest moment, principala favorită la promovare. Suntem însă pe deplin conștienți că drumul nostru spre Liga 1, acolo unde este locul Universității Cluj, va fi din ce în ce mai greu, astfel încât încercăm să le oferim jucătorilor și antrenorilor tot sprijinul și toate condițiile necesare pentru a face cu adevărat performanță, afirmă vicepreședintele FC Universitatea Cluj, Cosmin Irimieș.

Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, a afirmat că UBB se proiectează ca o universitate world-class, cu impact academic şi comunitar internaţional. Dar, ca parte a comunităţii clujene, UBB are o responsabilitate principală faţă de aceasta. În acest sens, activităţile academice de educaţie şi cercetare performante din UBB trebuie să se exprime şi în servicii inovative şi / sau antreprenoriale către comunitatea clujeană, fotbaliști profesioniști se înscrie în acest angajament comunitar al UBB, U Cluj fiind una dintre emblemele clujene! Ca o notă personală, văd acest program nu doar concentrat pe obţinerea performanţei de dragul performanţei, ci, parafrazând şi construind pe una dintre devizele celebre ale U Cluj, formulată de rectorul clujean Iuliu Haţieganu („Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu specula, ci jertfa”), aş spune că scopul unui astfel de program este performanţa obţinută cu planificare raţională şi motivaţie adecvată, care să devină apoi model cu funcţie educaţională / formativă. Într-o astfel de logică, eşecul, la rândul lui, trebuie să devină motiv de reflecţie, dezvoltare personală şi motivaţie pentru îmbunătăţirea performanţei, nu de demotivare / abandon şi frustrare. Altfel spus, performanţa se face prin oameni şi pentru oameni, cu caractere armonioase şi oameni raţionali şi fericiţi/optimişti, pentru care, într-o logică academică (logica U!), contează nu doar destinaţia / obiectivul, ci şi drumul/mijlocul şi chiar procesul de a atinge obiectivul.

Institutul Internațional de Coaching este un furnizor de servicii de coaching la nivel internațional, utilizând cele mai avansate proceduri psihologice validate ştiințific şi imersate tehnologic (ex. realitate virtuală), afiliat Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Institutul Internațional de Coaching este, de asemenea, conectat la organisme profesionale la nivel mondial, cum este Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top