Extinderea rețelei de apă potabilă în comuna Cămărașu

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de extindere a rețelei de apă în satul Sâmboleni din comuna Cămărașu.

Necesitatea extinderii infrastructurii edilitare de apă potabilă în localitatea Sâmboleni a fost determinată de creșterea numărului de beneficiari – utilizatori ai acestor servicii publice. Acest fapt s-a produs ca urmare a construirii, în ultima perioadă de timp, a unui număr semnificativ de locuințe individuale în partea de vest a localității, spre comuna Geaca. Având în vedere faptul că aceste case erau izolate din perspectiva accesului la utilități publice, fiind edificate la aproximativ trei km de centrul localității, proiectul de extindere a rețelei de apă potabilă în satul Sâmboleni vizează prelungirea conductei de distribuție până la limita proprietății acestora, prin racordarea la rețeaua de apă existentă, administrată de către Compania de Apă Someș SA.

Autorizarea acestei extinderi de rețea reprezintă un pas spre civilizație și normalitate, respectiv noi locuitori ai comunei Cămărașu care, la fel ca și alte circa 700.000 de persoane din județele Cluj, Sălaj și Mureș, vor avea parte de apă potabilă de cea mai bună calitate, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Prevăzut a se desfășura pe o perioadă de maxim 12 luni, proiectul de extindere a acestei rețele de apă prevede realizarea mai multor categorii de lucrări specifice, respectiv amenajarea unei rețele de aducțiune în lungime totală de 2.720 de metri, construirea unei rețele de distribuție a apei în lungime totală de 2.825 de metri, montarea hidranților de incendiu și a două stații de pompare a apei, construirea unui rezervor de apă…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top