În perioada 22-24 Ianuarie 2020 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Clădirea Reduta va putea fi vizitată Expoziția de Iarnă Brickenburg (2021).

Expoziția de Iarnă Brickenburg (2021)

Expoziția va putea fi vizitată vineri 22 ianuarie și sâmbătă 23 ianuarie 2021 între orele 10:00–18:00. Duminică, 24 ianuarie 2021 orarul de vizitare este 10:00–17:00.

Expoziția de Iarnă Brickenburg, eveniment tradițional al practicanților hobby-ului LEGO, găzduită ca de obicei de Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, dorește ca în cadrul ediției din 2021 să aducă în atenția vizitatorilor aceste aspecte, prin tematica lucrărilor care vor fi expuse.

Făcând apel la imaginație, vizitatorii de toate vârstele vor putea călători în lumea recifelor de corali, vor putea deveni arheologi submarini, se vor putea aventura în expediții interplanetare, ori vor avea prilejul de a se vedea ca ingineri, medici, profesori, reporteri, brutari, agricultori etc., o sumedenie de profesii și meserii, fundamentale pentru o viață cotidiană normală, fiind redate în elemente LEGO(R) de membrii Asociației Brickenburg. Unele lucrări au fost expuse anterior la expoziții internaționale, fiind remarcate de presa în domeniu, iar altele sunt aduse în atenția publicului în premieră absolută.

Vizitarea expoziției se face în condițiile speciale stabilite pentru perioada stării de alertă.

Asociația Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizații de fani ai sistemului LEGO(R), fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creațiile de înaltă clasă realizate de membrii săi, prezentate în țară și în străinătate, precum și prin evenimentele pe care le pune în practică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *