Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O scrisoare pierdută în concert

23 iunie 2022 / 20:00 - 21:30

O scrisoare pierdută în concert

Joi, 23 Iunie 2022, începând cu ora 20:00, la Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca va avea loc premiera spectacolului intitulat O scrisoare pierdută în concert de de Ada Milea.

Spectacol-concert de: Ada Milea
Cântece de: Ada Milea, Anca Hanu
Scenografia: Andu Dumitrescu
Mişcarea scenică: Andrea Gavriliu

Distribuţia:
Prefectul: Miron Maxim
Zoe: Diana Ioana Licu
Zaharia Trahanache: Cornel Răileanu
Cațavencu: Cristian Rigman
Ghiță: Ruslan Bârlea
Domnul Dandanache și Doamna Brânzovenescu: Anca Hanu
Doamna Farfuridi: Adriana Băilescu
Cetățenii turmentați: Radu Dogaru, Mihnea Blidariu

Teatrul Național din Cluj-Napoca a inclus în repertoriu un nou spectacol Caragiale, la împlinirea a 170 de ani de la nașterea scriitorului: de data aceasta o inventivă adaptare muzicală după comedia O scrisoare pierdută, semnată de Ada Milea. Echipa artistică se compune din: Anca Hanu, cu care Ada a lucrat în tandem la concepția cântecelor originale și care realizează două roluri în spectacol; Andu Dumitrescu, artist scenograf aflat la o nouă colaborare cu Ada Milea,după spectacolul Furtuna de la Teatrul Bulandra; Andrea Gavriliu, coregrafa nelipsită din ultimele spectacole ale Adei la Cluj; Mihnea Blidariu, muzicianul clujean, solist al trupei Luna Amară, și talentații actorii cu performanțe vocale și instrumentale ai Teatrului Național: tânăra Diana Licu, Adriana Băilescu, Miron Maxim, Cornel Răileanu, Cristian Rigman, Ruslan Bârlea și Radu Dogaru.

Ada Milea mărturisește că fiecare text al lui Caragiale cântă singur, iar noi doar alegem, din puzderia de melodii posibile, una care ne convine. O alegem în funcție de situația din scenă, în funcție de replici, de personaje și de ceea ce vrem să le comunicăm spectatorilor. Mi-e tare dragă muzica vechilor texte ale lui Caragiale dar nu am vrut să aduc pe scenă o piesă de muzeu. Ador umorul cu nod în gât și lacrima din miezul hohotului de râs. Eu sper că nu l-am trădat pe Caragiale, ci că l-am slujit cu iubire și admirație.

Personajele caragialiene, fie că e vorba de Cațavencu, fie de pelticul Agamiță Dandanache, de Zoe cu teribila ei dramă – care se vede trădată profund în amoarea ei de infamul Tipătescu –, ori babacul Trahanache, care solicită mereu puțintică răbdare, sau Pristanda cu numărătoarea lui șchioapă, vor stârni, inevitabil, râsul publicului. Tot ce e posibil ca spectatorii să rămână în minte cu refrene pe care le vor fredona, voioși nevoie mare, la ieșirea din sală.

Scroll to Top