Evenimente tradiționale în acest sfârșit de săptămână, în mai multe localități clujene

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1-3 Septembrie 2017 o serie de evenimente culturale tradiționale.

Sâmbătă, 2 Septembrie 2017, la Gădălin, se va desfăsura cea de-a IV-a ediție a Sărbătorii portului popular. Organizat de Parohia Ortodoxă Gădălin, împreună cu Primăria și Consiliul Local Jucu, Biblioteca comunală Jucu, în parteneriat cu CJCPCT Cluj, evenimentul va debuta la ora 13:00, cu parada portului popular și va continua cu un spectacol de muzică și dansuri tradiționale, susținut de Asamblurile folclorice Jucu Someșan și Codrișorul Bonțida, Ansamblul de dansuri tradiționale din Vișea și Grupul folcloric Zestrea Ardealului. Și în cadrul acestei manifestări, CJCPCT Cluj va fi prezent cu momente folclorice, susținute de interpreții: Iulia Bucur, Mădălin Mureșan, Claudia Bal și Robert Moldovan.

Sărbătoarea Portului Popular - Gădălin

Tot sâmbătă, 2 Septembrie 2017, va avea loc sărbătoarea Fiii satului Sânnicoară, eveniment organizat de Primăria și Consiliul local al comunei Apahida, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj și Asociația Culturală Țara Călatei. Manifestarea se va desfășura în curtea școlii din localitate, iar CJCPCT Cluj va fi reprezentat de interpreții: Maria Marcu, Irina Someșan, Ioana Breda Morar, Adrian Socaciu și Mădălina Mîrza, acompaniați de un grup instrumental, alcătuit din Orchestra Cununa Transilvană a instituției de cultură.

Duminică, 3 Septembrie 2017, are loc Sărbătoarea populară Fiii comunei Buza manifestările urmând să debuteze de la ora 14:00 cu un spectacol folcloric, iar din partea CJCPCT Cluj vor fi prezenți soliștii vocali: Anuța Mânecan Nemeș, Larisa Gurzău și Mihai Rusu.

Fiii Comunei Buza

Tot duminică, 3 septembrie 2017, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mociu, organizează Festivalul interjudețean Jocul de pe Câmpie, manifestare ajunsă la ediția a XXII-a.

Jocul de pe Câmpie

Instituția de cultură clujeană va fi prezentă, de asemenea, în data de 3 Septembrie 2017, și la Festivalul Internațional de folclor Jocul din bătrâni, ediția a XXXV-a, ce va avea loc la Târgu-Mureș. În cadrul evenimentului organizat de Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș va evolua, din partea CJCPCT Cluj, Grupul tradițional Mărișana din comuna Mărișel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top