Castelul și domeniul lui Octavian Goga de la Ciucea rămân în proprietatea Consiliului Județean Cluj după decizia definitivă a instanței

9 December 2020By cluj .mediaȘtiri

Consiliul Județean Cluj a câștigat definitiv procesul privind Castelul de la Ciucea care găzduiește Muzeul Memorial Octavian Goga. Marți, 8 Decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în ceea ce privește dreptul de proprietate asupra muzeului, respingând recursul formulat de moștenitorii Veturiei Goga.

Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene

10 January 2019By ArTiStulȘtiri

Aflate la momentul bilanțului și al evaluării în cifre a activității din anul 2018, muzeele ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, respectiv Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă și Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea anunță cifre record, în continuă creștere, în ceea ce privește numărul de vizitatori din anul recent încheiat.

Lucrări de intervenție la Muzeul Octavian Goga din Ciucea pentru înlăturarea efectelor furtunii

14 June 2018By ArTiStulȘtiri

Joi, 14 Iunie 2018, la Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea au început, cu ajutorul unei echipe de alpiniști utilitari, lucrările de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice extreme, respectiv a vânturilor puternice și a căderilor masive de precipitații ce au avut loc la începutul acestei săptămâni și care au produs edificiului muzeal unele daune.