Dictatul de la Viena, Transilvania si relatiile romano-ungare (1940-1944)” de Vasile Puscas

27 August 2020By cluj .mediaȘtiri

La 80 de ani de la acest episod dramatic pentru istoria românilor, Editura Școala Ardeleană a publicat, în Colecția Istorie contemporană, volumul Dictatul de la Viena, Transilvania şi relaţiile româno-ungare (1940-1944) de Vasile Pușcaș, un proiect editorial apărut sub egida Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și a Fundației Transilvania Leaders.

Italia-Romania. O bibliografie cât o istorie de Veronica și Serban Turcuș

27 May 2020By cluj .mediaȘtiri

În Colecția Istorie contemporană, coordonată de Vasile Pușcaș, a apărut volumul Italia-România. O bibliografie cât o istorie de Veronica Turcuș și Șerban Turcuș. Cartea conține 20.241 de titluri și este un proiect editorial dedicat regretatului academician Nicolae Edroiu, publicat sub egida Universității Babeș-Bolyai și Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române.

Trianon, Trianon!

14 May 2020By cluj .mediaȘtiri

Editura Școala Ardeleană continuă Seria Centenar cu o nouă carte publicată în Colecția Istorie contemporană: Trianon, Trianon! Un secol de mitologie politică revizionistă Proiectul editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, a apărut sub egida Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și a Fundației Transilvania Leaders.