Cartea din vis de Vasile Igna

12 June 2020By cluj .mediaȘtiri

În Colecția Școala ardeleană de poezie a apărut antologia de autor a poetului Vasile Igna: Cartea din vis. Volumul cuprinde, în cele 642 de pagini ale sale, o selecție de poeme din volumele publicate în intervalul 1969 (Arme albe) – 2019 (Periscop). Coperta reproduce lucrarea Poarta a pictorului Silviu Oravitzan și un portret în peniță … Read More

Trianon, Trianon!

14 May 2020By cluj .mediaȘtiri

Editura Școala Ardeleană continuă Seria Centenar cu o nouă carte publicată în Colecția Istorie contemporană: Trianon, Trianon! Un secol de mitologie politică revizionistă Proiectul editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, a apărut sub egida Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și a Fundației Transilvania Leaders.

Editura Școala Ardeleană, decorată cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

30 March 2020By cluj .mediaȘtiri

Alături de alte instituții, Editura Școala Ardeleană a fost decorată de către Președintele Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cenaclul UBB

9 March 2020By cluj .mediaEvenimente

Marți, 10 Martie 2020, începând cu ora 18:00 va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului UBB (coordonat de poetul Ion Mureșan).

Adrian Lesenciuc – gEneida

12 December 2019By cluj .mediaEvenimente

Vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 12:00, la sediul Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor va avea loc lansarea volumului „gEneida” de Adrian Lesenciuc (Colecția Școala ardeleană de poezie).