Alfabetul distopiilor de Gheorghe Săsărman

15 January 2021By cluj .mediaȘtiri

În Colecția Școala Ardeleană de Proză a apărut volumul Alfabetul distopiilor de Gheorghe Săsărman. Cu o Postfață semnată de Ștefan Borbély, cartea este publicată cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani a autorului.

Dictatul de la Viena, Transilvania si relatiile romano-ungare (1940-1944)” de Vasile Puscas

27 August 2020By cluj .mediaȘtiri

La 80 de ani de la acest episod dramatic pentru istoria românilor, Editura Școala Ardeleană a publicat, în Colecția Istorie contemporană, volumul Dictatul de la Viena, Transilvania şi relaţiile româno-ungare (1940-1944) de Vasile Pușcaș, un proiect editorial apărut sub egida Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și a Fundației Transilvania Leaders.

Cartea din vis de Vasile Igna

12 June 2020By cluj .mediaȘtiri

În Colecția Școala ardeleană de poezie a apărut antologia de autor a poetului Vasile Igna: Cartea din vis. Volumul cuprinde, în cele 642 de pagini ale sale, o selecție de poeme din volumele publicate în intervalul 1969 (Arme albe) – 2019 (Periscop). Coperta reproduce lucrarea Poarta a pictorului Silviu Oravitzan și un portret în peniță … Read More

Trianon, Trianon!

14 May 2020By cluj .mediaȘtiri

Editura Școala Ardeleană continuă Seria Centenar cu o nouă carte publicată în Colecția Istorie contemporană: Trianon, Trianon! Un secol de mitologie politică revizionistă Proiectul editorial dedicat Centenarului Marii Uniri, a apărut sub egida Institutului de Istorie George Bariţiu al Academiei Române și a Fundației Transilvania Leaders.

Editura Școala Ardeleană, decorată cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

30 March 2020By cluj .mediaȘtiri

Alături de alte instituții, Editura Școala Ardeleană a fost decorată de către Președintele Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Cenaclul UBB

9 March 2020By cluj .mediaEvenimente

Marți, 10 Martie 2020, începând cu ora 18:00 va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului UBB (coordonat de poetul Ion Mureșan).