E.ducation

În perioada 3-4 Noiembrie 2017, la Cluj-Napoca va avea loc salonul de instrumente pedagogice digitale intitulat E.ducation, ediția a doua.

E.ducation

România nu este o excepție în peisajul mondial – și aici, aplicațiile informatice sunt pe cale să schimbe din temelii sistemul educațional, dar nu întotdeauna aceste facilități sunt stăpânite sau utilizate la capacitate maximă de cadrele didactice în procesul de predare. Institutul Francez din România și E.ducation vin, astfel, în sprijinul profesioniștilor din educație oferindu-le o platformă de întâlnire cu actorii din sfera IT. Ei vor avea ocazia să discute împreună despre suporturi și instrumente pedagogice electronice inovatoare, să treacă în revistă ultimele tendințe tehnologice pentru învățământul profesional, tehnic și universitar și să reflecteze la scopurile și strategiile pe termen lung în domeniul digital-educativ.

Deschis atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniu, salonul E.ducation cuprinde trei secțiuni.

  1. Salonul de instrumente pedagogice digitale (Iulius Mall – strada Alexandru Vaida Voevod 53B) – trei companii franceze de prestigiu (ERM, AviTice și ECA Group) vor prezenta sisteme didactice digitale și echipamente pentru simulare și realitate virtuală, destinate mai ales învățământului tehnic și profesional.
  2. Conferința cu tematica Digital și educație (Universitatea Tehnică, amfiteatrul 359 – strada George Barițiu, numerele 26-28) – organizată în parteneriat cu Agenția universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, conferința va fi urmată de o dezbatere cu directori de companii francofone.
  3. Hackathonul pedagogic (Universitatea Tehnică, sala E04 – strada George Barițiu, numerele 26-28) – pentru prima dată în România, șase echipe de profesori din mediul universitar și preuniversitar își vor măsura forțele în cadrul unei competiții unice, de creație de instrumente pedagogige digitale, adaptate nevoilor elevilor și studenților.

Salonul este organizat în parteneriat cu TechFest, Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Clubul Francofon de Afaceri Cluj, Centrul de dezvoltare al învățământului profesional și tehnic, Campus France România, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Afinef, Business France, AKKA și Ubisoft.

Evenimentul face parte din cadrul festivalului de tehnologie intitulat TechFest.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top