Drumurile din comuna clujeană Căpușu Mare vor fi modernizate

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat certificatul de urbanism privind modernizarea drumurilor din comuna clujeană Căpușu Mare. Documentul prevede executarea unor lucrări de modernizare, reparare și completare a unor drumuri și străzi din localitățile Bălcești, Dângău Mic și Dângău Mare, precum și a drumurilor din extravilan.

Intervențiile ce urmează a fi realizate la nivelul celor aproximativ 7,33 km de drumuri vor consta în așternerea unui strat de fundație din balast de 30 de centimetri și a unui strat de piatră spartă cu grosimea de 15 centimetri. Totodată, se va turna un strat de beton asfaltic, urmând a fi realizate și acostamentele de piatră spartă cu grosimea de zece centimetri.

Scopul principal al acestor investiții este de a facilita accesul la restul rețelei de drumuri naționale, județene și comunale precum și de a stimula dezvoltarea economică locală. Totodată, aceste lucrări vor asigura un plus de siguranță și confort pentru participanții la trafic, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale, au fost proiectate șanțuri cu secțiune neprotejată, din pământ, șanțurile existente necesitând reprofilări pentru preluarea debitului mare de apă care poate apărea în urma precipitațiilor.

Totodată, pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, s-a prevăzut realizarea semnalizării rutiere a drumurilor în plan orizontal și vertical, prin realizarea marcajelor rutiere marginale discontinue și montarea de indicatoare rutiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top