Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) adaugă două unități academice noi celor deja existente în cadrul Stațiunii Științifice UBB – Danubius.

Pe lângă unitățile academice deja instalate în cadrul Stațiunii Științifice UBB – Danubius, alte două unități academice vor fi dezvoltate în stațiunea științifică din Coronini, județul Caraș-Severin. Astfel, Laboratorul de Analize Geografice Complexe, coordonat de Facultatea de Geografie a UBB, va realiza analize și studii orientate spre hidrometrie și biogeografie (în relație cu arii și situri protejate din zonă). Centrul de Dezvoltare Comunitară, coordonat de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB, va dezvolta studii și proiecte cu relevanță pentru dezvoltarea comunitară din regiune, atât în zona rurală, cât și în zona urbană.

UBB își aduce astfel contribuția la dezvoltarea regiunii în care se află Centrul Universitar UBB din Reșița prin înființarea de laboratoare științifice care să susțină atât cercetarea avansată de interes general, cât și o dezvoltare inovativă locală și regională bazată pe cunoaștere. De asemenea, prin instalarea Centrului de Dezvoltare Comunitară în cadrul stațiunii științifice, acțiunile UBB se vor extinde și spre dezvoltarea rurală, pentru zona urbană existând deja un proiect în derulare dedicat strategiei de dezvoltare a municipiului reședință de județ Reșița, declară rectorul UBB, Daniel David.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *