În perioada 23-24 Octombrie 2018, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca va avea loc expoziția intitulată Deznădejde și speranță.

Deznădejde și speranță

Expoziția cuprinde aproximativ 20 de panouri pe care sunt prezentate cărți poștale trimise de pe front sau pe front de la cei de acasă.

Spectatorii și toți cei doritori vor putea să afle din conținutul acestor scrisori dramele, deznădejdea și problemele cu care se confruntau soldații români pe front, dar și speranța reîntoarcerii acasă, la cei dragi. Cărțile poștale fac parte din Colecția Grigore Sâmboan și majoritatea provin din județul Vlașca. Expoziția este realizată de consultantul artistic Adriana Andrei.

Dragi părinți, este a patra zi de când am scăpat dintr-o grea luptă. Să știți că sunt sănătos. Vă rog să transmiteți tuturor multă sănătate din partea mea și a Bunului Dumnezeu, căci numai la El e speranța, deci rugați-vă pentru mine. Păstrați această carte căci e scrisă după grele încercări și, de voi avea zile, ne vom revedea…. – carte poștală trimisă de pe front în data de 2 Februarie 1944.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *