Deschiderea stagiunii 2017-2018 la „Reactor de creație și experiment”

După o vară de rezidențe și repetiții, de plănuit proiecte noi și puțină vacanță, Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca își reîncepe programul regulat cu a cincea stagiune din existența lui de până acum.

Deschiderea stagiunii 2017-2018 la Reactor

Noua stagiune începe cu prezentarea celor spectacole create vara aceasta de rezidenții Fresh Start, ediția a II-a. Două echipe de tineri artiști, proaspăt absolvenți ai facultăților de profil din țară, au lucrat timp de două luni sub mentoratul unor artiști cu experiență, pe tehnici de teatru documentar sau teatru performativ, iar acum deschid ușa laboratorului pentru întâlnirea cu publicul. Spectacolul de teatru performativ va avea prezentarea publică în data de 31 August 2017, iar cel de teatru documentar în 4 Septembrie 2017, urmând să pornească apoi într-un turneu de prezentare în București, Târgu-Mureș și Iași. În funcție de feedbackul primit de la public, mentori și de la cele două echipe, unul sau ambele spectacole ar putea fi incluse în stagiunea permanentă a spațiului Reactor.

Tot în luna septembrie are loc și premiera celui de-al doilea spectacol realizat în cadrul proiectului Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente, Miracolul de la Cluj, în regia lui David Schwartz și dramaturgia lui Petro Ionescu.

Dintre evenimentele lunii septembrie fac parte și activitățile din proiectul Focus Atelier, organizat de Asociația Reciproca, care îl aduce în toamna aceasta la Reactor pe artistul bulgar Alexander Manuiloff. În cadrul rezidenței sale la Cluj, artistul va coordona un atelier de scenarii performative (detalii și înscrieri pe site-ul focusatelier.ro) și va prezenta performance-ul Statul.

Pe lângă toate acestea, spectacolele All Over Your Face și M.I.S.A.PĂRUT vă așteaptă la noi reprezentații, sperând să vă redeschidă treptat apetitul pentru teatru, experiment și tot ce înseamnă experiența Reactor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top