Duminică, 27 Ianuarie 2019, începând cu ora 14:00, la Iulius Mall Cluj va avea loc evenimentul intitulat Demo Robotica.

Evenimentul inedit îi are în prim-plan pe elevii de liceu din Cluj-Napoca înscriși în programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de Asociația Nație prin Educație. Șase echipe de tineri vor face spectacol la Iulius Mall, cu ajutorul roboților construiți chiar de ei.

Demonstrațiile vor fi deosebit de captivante pentru publicul de toate vârstele, mai ales pentru că tehnologiile sunt realizate de către liceeni. Echipele Hype (Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu), PrimeTech (Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu), Phoenix și Transilvania_Robotix (Liceul Teoretic Avram Iancu), The ArchiTechs (Colegiul Național Emil Racoviță) și Rutherbots (Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior) sunt cele care reprezintă Cluj – Napoca în competiția națională de robotică. Tinerii sunt pregătiți să le ofere curioșilor informații despre proiectele pe care le-au realizat și despre utilitatea acestora, dar și să împărtășească cu ei impresii despre pasiunea lor pentru robotică și științe exacte.

Echipele fac parte din cea mai mare competiție de robotică pentru elevi de liceu din țară – BRD FIRST Tech Challenge România. În programul dezvoltat de Nație prin Educație sunt înscrise 145 de echipe, două mii de elevi de liceu, din 77 de orașe. Miza cea mare este participarea la Campionatul Național de Robotică, care va avea loc la București, pe 22-24 Martie 2019, și calificarea la Campionatul Mondial din SUA (aprilie 2019).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *