Demersuri pentru modernizarea infrastructurii educaționale din satele clujene

Consiliul Județean Cluj a eliberat o serie de certificate de urbanism necesare modernizării infrastructurii educaționale, școlare și preșcolare, din patru comune clujene, respectiv Bonțida, Chiuiești, Săcuieu și Vad.

Investițiile în infrastructura educațională din aceste localități au rolul de a contribui la creșterea gradului de acces al copiilor la educație. Dorința noastră este ca, și în mediul rural, copiii aflați la început de drum să poată învăța într-un ambient cât mai plăcut și curat, care să îndeplinească toate cerințele desfășurării unui proces educativ civilizat, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește comuna Bonțida, a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de construire a unei noi grădinițe în satul Răscruci. Noua construcție, cu o suprafață totală desfășurată de 780 de mp, va fi realizată în locul actualei grădinițe construite în anul 1939, imobil care va fi, în prealabil, demolat. Aceasta va deservi aproximativ 80 de copii, urmând să dispună de patru săli de clasă și funcțiuni aferente unei grădinițe cu program prelungit, respectiv sală multifuncțională, bucătărie, vestiare, cabinet medical, etc.

Pentru comuna Chiuiești a fost eliberat un certificat de urbanism în vederea modernizării, extinderii și dotării școlii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de clădire cu destinația de școală, edificat în urmă cu aproximativ 65 de ani va intra într-un amplu proces de modificare structurală, urmând să aibă un regim de înălțime P+E+Ms. Ca un element de noutate, în cadrul clădirii modernizate și extinse va fi amenajată inclusiv o sală de sport. În ceea ce privește extinderea pe verticală a imobilului, aceasta este necesară în condițiile în care actualele spații sunt insuficiente pentru desfășurarea în condiții optime a activităților școlare. Se vor realiza, de asemenea, lucrări de refacere a finisajelor interioare și exterioare, va fi înlocuită tâmplăria, se vor anvelopa pereții exteriori, se va edifica un corp nou unde va fi montată centrala termică…

Un alt certificat de urbanism eliberat se referă la construirea, de la zero, a unei noi grădinițe în comuna Săcuieu. În suprafață totală de aproximativ 245 de mp, imobilul urmează a fi amplasat în vecinătatea școlii din localitate.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean a eliberat un certificat de urbanism în scopul modernizării și dotării grădiniței din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizează, în principal, o recompartimentare funcțională a imobilului în suprafață de 261 mp, prin amenajarea a două săli de grupă, a unei săli pentru educatori, a două depozite pentru alimente și materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilități. Noul edificiu a fost proiectat astfel încât să asigure buna desfășurare a activităților specifice pentru aproximativ 45 de copii și două cadre didactice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top