Joi, 5 Octombrie 2017, începând cu ora 20:30, Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj-Napoca te invită la Studioul Euphorion unde va avea loc spectacolul intitulat De ce, Anton Pavlovici Cehov?.

Adaptare după Mașinăria Cehov de Matei Vișniec. Regia: Cătălin Bocîrnea.

În distribuție: Alex Popa, Irina Sibef, Radu Dogaru, Nicole Burlacu și Cosmin Stănilă.

Spectacolul este o adaptare a textului Mașinăria Cehov, de Matei Vișniec și caută să răspundă întrebării legate de stranietatea creatorului în fața singurătății dinaintea morții, singurătate suportabilă doar prin bântuirea sa, a autorului lumilor imaginare, dar posibile, de către personajele sale, scrise, exprimate și asumate. Anton Pavlovici, în textul domnului Vișniec, se află în această concepție solipsistă, pe care adaptarea a căutat să o exprime.

Prin acest spectacol am reușit să răspundem unei alte întrebări care frământă știința teatrală, aceea legată de felul în care se mai poate sau ar mai trebui să se joace Cehov în zilele noastre. Echipa noastră a considerat că Cehov trebuie analizat și jucat pentru că el este autorul care poate, încă, să conducă spre reconstrucția analizei trăirilor umane ardente legate inevitabil de definitivul deznodământ firesc, care este moartea. Spectacolul este o afișare a căutării empatiei, a sentimentelor umane, într-un parcurs firesc de analiză a efuziunilor emoționale. Este o căutare nu a personalității sau a caracterelor, ci o pură căutare a sentimentelor umane într-un context pirandellian.

Durata spectacolului: 45 de minute.

Recomandare de vârstă: 12+.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top