Consiliul Județean Cluj a demarat proiectarea unui nou pod ce urmează a fi construit în zona centrală a localității Mânăstireni, la intersecția drumurilor județene 103L și 108C. În perioada imediat următoare vor fi scoase la licitație lucrările de construire a acestuia.

Consiliul Județean Cluj va construi un pod nou în centrul localității Mănăstireni

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: În materie de drumuri județene am trecut la un alt nivel. În contextul în care suntem extrem de aproape de finalizarea reabilitării drumurilor județene, cu asfaltare, e important ca și infrastructura adiacentă acestora să fie la același nivel de siguranță și confort – poduri, podețe, accese la proprietăți etc. Podul din Mănăstireni va fi construit conform celor mai noi tehnologii și va putea fi tranzitat în deplină siguranță, atât de către localnici cât și de turiști sau de ceilalți participanți la trafic.

Actualul pod care traversează râul Căpuș este realizat din grinzi prefabricate din beton armat care au suferit în timp o serie de degradări semnificative. În acest context, expertiza efectuată a indicat faptul că soluția optimă este aceea a construirii unui nou pod, în locul reabilitării celui existent.

În acest context, prin edificarea unui nou pod se va asigura atât o creștere a siguranței în exploatare, cât și o îmbunătățire a accesului către obiectivele economice, turistice și social-culturale din zonă, respectiv către terenurile agricole ale locuitorilor din Mănăstireni și nu numai.

Investiția este finanțată, în totalitate, din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *