Consiliul Judeţean Cluj a demarat pe drumul judeţean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R lucrări de întreținere ce au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe un tronson în lungime de 41,9 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 41+900. Lucrările vizează trei sectoare distincte, în funcție de tipul de lucrări ce vor fi executate.

În această etapă, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 41+900 și 35+000 se execută lucrări de frezare în vederea plombărilor cu mixturi asfaltice. În continuare, pe sectorul situat între kilometrul 35+000 și kilometrul 25+500 vor fi executate lucrări de frezare, realizarea de șanțuri și montarea de parapeți metalici pe sectoare, decolmatarea podurilor și podețelor, precum și tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare. Lucrările pe acest sector de aproximativ zecekilometri vor fi finalizate cu așternere de covor asfaltic. De asemenea, pe sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 25+500 și 0+000 vor fi executate lucrări de asfaltare pe sectoare precum și lucrări de reparare a căii de rulare și de asfaltare a podurilor și podețelor.

Lucrările de întreținere executate pe acest drum județean au scopul de a asigura o circulație normală, în condiții de siguranță, până în momentul în care vor demara lucrările de reabilitare și modernizare întrucât în data de 11 August 2019 Consiliul Județean Cluj a înaintat notificarea de reziliere a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor încheiat cu Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *